Kepiye cara nglakokake retort sterilisasi kanthi aman?

Aku yakin manawa kabeh wong bisa ndeleng kinerja keamanan lan kesehatan saka retort sterilisasi, amarga umume kabeh panganan sing diawetake kudu ngalami proses sterilisasi, supaya bisa njamin kesehatan panganan. Pengalaman sing aman yaiku peralatan kasebut kudu dirancang nganggo katup pengaman, alat pengukur tekanan lan termometer kanggo njamin keamanan, kelengkapan, kepekaan lan keandalan peralatan kasebut. Ing proses panggunaan kudu nambah pangopènan lan kalibrasi biasa. Tekanan wiwitan katup safety padha karo tekanan desain lan kudu sensitif lan andal. Kanggo mesthekake karakteristik ing ndhuwur, cara operasi retort sterilisasi kudu ditindakake kanthi cara iki.

1. Pangaturan sewenang-wenang kudu dicegah. Gauge lan thermometers kalebu kelas akurasi 1,5 lan bedane ing kisaran kesalahan normal.

2. Sadurunge ngetik retort saben, operator kudu mriksa manawa ana personel utawa sundries liyane ing retort, lan banjur push produk menyang retort sawise ngonfirmasi yen bener.

3. Sadurunge saben produk dilebokake ing retort, priksa manawa cincin segel saka lawang retor wis rusak utawa metu saka alur, banjur tutup lan kunci lawang retort sawise dikonfirmasi.

4. Sajrone operasi peralatan kasebut, operator kudu ngawasi status operasi pengukur tekanan, pengukur level banyu, lan katup pengaman ing situs, lan ngatasi masalah ing wektu sing tepat.

5. Aja push produk menyang utawa metu saka retort kanggo nyegah karusakan ing pipa lan sensor suhu.

6. Yen ana weker sajrone peralatan, operator kudu cepet ngerti sebabe. Lan njupuk langkah sing cocog.

7. Nalika operator ngrungokake pungkasan operasi lan ngirim weker, dheweke kudu nutup saklar kontrol ing wektu, mbukak katup knalpot, mriksa pratondo pengukur tekanan lan pengukur level banyu, lan konfirmasi manawa level banyu lan tekanan ing ketel nol. Banjur bukak lawang retort.

8. Dilarang banget ngoperasikake mesin kanthi penyakit. Yen ana masalah, wenehake informasi babagan personel perawatan peralatan kasebut ing wektu sing tepat. Dilarang banget mbongkar lan njaga mesin tanpa ijin.

9. Nalika ngresiki lan nggosok peralatan, layar tampilan operasi kudu dilindhungi supaya layar tampilan garing lan tanpa banyu.


Wektu kiriman: Mar-22-2021